Helsingin sosiaali- ja terveystoimi kutsuu kaikki palvelusuunnittelijat, palvelumuotoilijat ja aiheesta innostuneet opiskelijat ja alan ammattilaiset kehittämään uusia asiakasosallisuuden muotoja Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskukselle.

Kuinka mitata asiakaan tunnetta, miten toimii palvelupolku, kuinka kerätä ja visualisoida tietoa? Lähde mukaan kehittämään uusia ratkaisuja näihin ja moniin muihin asiakasosallisuuden haasteisiin!

THKHack kestää yhden päivän, jonka aikana kehitetään ja jalostetaan hakiessa esitettyjä ratkaisuja. Tapahtumapaikkana on Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen aula ja tapahtumatori Lauantaina 14.4. 

 

 

Tapahtuman aikataulu

La 14.4.2018

 

 • 9.00 Ilmoittautuminen ja sämpyläkahvit
 • 10.00 Tapahtuman avaus
  • Tervetulosanat
  • Juryn esittely
  • Haasteiden esittely
  • Tietolähteet
 • Hackaus alkaa
 • 13 - 14 Lounas
 • Hack jatkuu
 • 17.00 Pitchaukset
 • 18.00 Voittajan julkistus

HAE MUKAAN!

Täytä oheinen hakemus ja kerro meille hieman ratkaisustasi!

Parhaat suunnitelmat pääsevät mukaan tapahtumaan 14.4.2018

 

Katsasta myös

facebook logo

wave-line-01.png
helsinki-logo-01.png
observis-logo.png

THKhack - Haasteet

Haaste 1

Asiakaskokemuksen mittaaminen

“Miten meni noin niinku omasta mielestä?”

Asiakaspalvelun kehittämisessä on tärkeää arvioida asiakaskokemusta. Asiakaskokemuksen arviointiin tarvitsemme asiakkaan äänen. Mitä keinoja voimme käyttää? Miten aktivoimme asiakkaita antamaan palautetta ja miten sen antamisesta tehdään mahdollisimman vaivatonta, ehkä automaattista?

Haaste 2

Yhteistyö Kalasataman tapahtumatorilla

“Torilla tavataan!”

Suomessa kolmas sektori on ollut aina merkittävä lisä tukemassa yhteisöllisyyttä ja yhteisön hyvinvointia. Mitä uutta syntyy, kun julkisen sektorin palvelut ja kolmannen sektorin toimijat kohtaavat saman katon alla? Millä tavalla asiakasta voidaan palvella kokonaisvaltaisemmin sektorien välisellä yhteistyöllä? Miten palvelut tulee suunnitella asiakaslähtöiseksi kokonaisuudeksi?

Haaste 3

Tiedon kerääminen ja visualisointi

"No ekaa kertaa se saa seniorikin näistä käppyröistä selvää!”

Jalosta ja hyödynnä THK:n tietovarantoja, yhdistele avointa dataa ja tee saatavilla olevasta datasta ymmärrettävää. Jalosta datasta visualisointeja, millä helpotetaan henkilökuntaa toimimaan viisaammin tai autetaan asiakkaita Kalasataman palveluissa. Haasteen ratkaisu voi pitää sisällään myös uusien datatarpeiden tunnistamista palvelujen edistämiseksi.

Haaste 4

Markkinointi

”Miksi valitsisin Kalasataman ku voin mennä yksityiseenkin?”

Miten saamme Kalasatamaan houkuteltua asiakkaita? Valinnanvapaus luo mahdollisuuksia, mutta myös uhkia. Mitkä ovat tärkeimmät asiat, joiden pitää olla kunnossa, jotta asiakkaat valitsevat jatkossa KalasatamaTHK:n? Suunnittele keskuksen viestintä- ja markkinointimateriaali, jonka avulla Matti Meikäläisen ei tarvitse arpoa, mistä terveyspalvelunsa hakee. #palvelupolku #asiakaskokemus #kipupisteet #houkuttimet #palvelut

Haaste 5

Bittikaista

“THK taskussa, kotona ja matkalla”

Suurimmalla osalla väestöstä on käytössään oma älylaite. Kuinka Kalasataman THK -palvelut voivat olla tarjolla näillä laitteilla? Miten Kalasataman asiakaspalvelua voidaan edistää, asiakasuntaa osallistaa ja toimintaa yhteisöllistää uusilla palveluilla?

Haaste 6

Avoin

“Kehitys kehittyy!”

 Muhiiko mielessäsi jokin idea, joka auttaa yhdessä eteenpäin, mutta emme osaa siitä edes unelmoida? Ravista oma railakas ideasi ytimekkääksi esitykseksi, jolla tehdään Kalasatamassa jotain aivan uutta.

kalasatama-ilmakuva-hackathon.jpg

Palkinnot

palkinto 2

Palkintojen yhteisarvo on 3000 euroa

Voittaneen ratkaisun kehittäneelle tiimille on luvassa palkintoja,
sekä ansaitusti mainetta ja kunniaa.

(Järjestäjä pidättää oikeuden pilkkoa palkintosummaa osiin tai muuttaa sen suuruutta)

 

Arvostelukriteerit

 • Ratkaisun potentiaali 35%
 • Ratkaisun arvioitu valmiusaste toimivaksi tuotteeksi tai palveluksi 25%
 • Ratkaisun uutuusarvo ja oivaltavuus (ml. hack-factor) 20%
 • Ratkaisun skaalautuvuus 10%
 • Ratkaisun esittäminen 10%

 

Säännöt

Ratkaisuehdotus arvioidaan esityksen (pitchauksen) perusteella Juryn toimesta. Esitykset tulee luovuttaa järjestäjän käyttöön, mutta kaikki ohjelmistojen IPR-oikeudet säilyvät tekijöillä. Jury pidättää oikeuden palkita yhden tai useamman tiimin rahapalkinnoilla ja/tai tekemällä hankintasopimuksen ratkaisuehdotuksen eteenpäin viemisestä käyttöön.

wave-line-01.png