induhack logo 03

Casemet Hackathon

Casemet kutsuu kaikki liiketalouden ja teknisen alan opiskelijat mukaan Hackathon kilpailuun 24.-25.11.2107. Tehtävänä on auttaa Casemetia kehittämään prosessejaan ja ehostamaan liiketoimintamallejaan. Tapahtumapaikkana toimivat Casemetin tilat Mikkelissä.

Voittajaratkaisulle on luvassa muhkea 1000 euron palkinto!

Tervetuloa kilpailuun!

Hae mukaan!

hackathon rekisteroidy fi

Casemet Oy

Casemet on suomalainen perheyhtiö, jonka päätuotteita ovat teräskoteloratkaisut. Lisäksi tarjontaan kuuluu sähkömekaanisten rakenteiden ja ohutlevyrakenteiden sopimusvalmistusta.

Casemet on sitoutunut jatkuvasti parantamaan toimintaansa. Hackathon -kilpailu on juuri omiaan tukemaan Casemetin ajatusmaailmaa jatkuvasta kehittymisestä.

Tietoa Hackathonista lisätään piakoin.

 

casemet logo 01

observis logo vari

mikseimikkeli dark

Haasteet

Tarjouslaskenta

Avainasiakkaamme on lähettänyt merkittävän tarjouspyynnön. Tarjouspyyntöön tulee vastata 24 tunnin sisällä, muuten asiakas ei huomioi jätettyä tarjousta kilpailutuksessa. Tarjottavien tuotteiden määrä on valtava. Miten saamme vastauksen tarjoukseen, joka olisi kilpailukykyinen ja kustannuslaskenta mahdollisimman tarkka?

Kysynnän ennustaminen & ennusteen hyödyntäminen tuotannossa ja kapasiteetin hallinnassa

Tehtaanjohtaja lupaa myyntipäälliköille kolmen viikon läpimenoajan normaalitilanteessa. Myyjän näkökulmasta tilanne on aina normaali, kun kauppaa syntyy. Juuri tänään, olisi iso markkinaetu, mikäli pystyisimme toimittamaan tuotteet kahdessa viikossa. Tuotannon näkökulmasta kapasiteetin tarve vaihtelee huomattavasti valmistusketjun erivaiheissa. Pullonkaula tänään on aikataulussa huomenna ja päinvastoin (eli pullonkaulan paikka vaihtelee).

Kuinka kyetään välittämään informaatiota riittävällä tarkkuudella, kyetäksemme mahdollisimman paikkaansa pitäviin toimitusaikoihin, jotta viimeisinkin vaatimus Suomen luotettavimman kotelo-toimittajan maineesta täyttyisi?

Tehtaan logistiikka ja tuotannon läpinäkyvyys

Tuotantopäällikkö tuo johtoryhmässä esiin ison ongelman. Tällä hetkellä kulutamme viikossa 30 työtuntia tuotteiden etsintään tehtaalla. Tämä on suurin hukan aiheuttaja. Satoja tuotteita siirretään päivän aikana työvaiheilta toisille sekä lähetetään asiakkaille.

Millä ratkaisulla turha tuotteiden etsiminen saadaan poistettua?

Avoin haaste

Keksitkö kenties jonkun toisen haasteen Casemetillä, jonka haluat ratkaista? 

Kerro meille tapahtuman alussa ideasi ja voit alkaa työstää omaa ratkaisuasi.

Palkinnot

 

Casemet palkitsee voittajaratkaisun 1000 euron suuruisella palkinnolla. 

Ohjelma

Perjantai 24.11.2017

16.00

Kilpailun avaus, yrityksen ja haasteiden esittelyt

17.00

Hackaus alkaa

18.30

Ruokailu

19:30

Hack jatkuu läpi yön

Lauantai 25.11.2017

 
9.00
Aamupala
 
10.00
Hack jatkuu

14.00

Töiden esittely (ks. säännöt)

15.30

Palaute, tulokset ja palkintojen jako

16.00

Tapahtuma päättyy

Testaa uusia laitteita ja ratkaisuja

Mobiili robotiikka: MiR100 -kuljetusrobotin

Microsoft HoloLens

Ruuvi Bluetooth Sensor beacon

Ota mukaan

Henkilökohtainen tietokone.
Makuupussi, retkipatja, pyyhe, peseytymisvälineet ja hammasharja.

Tapahtumajärjestäjä tarjoaa ruoat. Mainitsethan mahdollisesta erikoisruokavaliosta meille ennakkoon, kiitos.

Säännöt

Osallistumisoikeus

Osallistumisoikeus on ilmoittautuneilla henkilöillä ja yrityksillä. Paikkoja kuitenkin rajoitettu määrä. Ilmoittautua voi yksittäisenä henkilönä. Viimeistään paikan päällä osallistujista muodostetaan 2-5 henkilön kilpailijaryhmiä. Ryhmän voi muodostaa myös etukäteen.

Oikeus tuloksiin (IPR)

Oikeus tuloksiin jaetaan tekijän ja hakkeroitavan yrityksen välillä.

Osallistuminen omalla tuotteella

Yritys tai ryhmä voi osallistua tapahtumaan myös hyödyntämällä suljettua koodia - tällöin ko ryhmä ei kuitenkaan kilpaile rahapalkinnoista. Tapahtuma antaa heille kuitenkin mahdollisuuden demonstroida tuotettaan yrityksille.

Osallistujat sitoutuvat noudattamaan kilpailun aikana järjestäjien antamia ohjeistuksia muun muassa työturvallisuuteen ja kuvaamiseen liittyen.

Töiden esittely

Jokaisella ryhmällä on 5 minuuttia aikaa esitellä oma ratkaisunsa. Esitysmateriaalin pitää olla englanniksi, mutta esityksen voi pitää muuten suomeksi tai englanniksi. Esityksen jälkeen esitys ja työ palautetaan muistitikulla järjestäjälle. (Järjestäjä toimittaa muistitikut)

Hackathonissa mukana

observis-logo-vari.png
casemet-logo-01.png
mikseimikkeli-dark.png
hermia.jpg

eu logot dark 2