abh-kuvitus.jpg

Agrobiohack

Maatalous on Suomessa miljardibisnes ja lähiruoka kasvattaa suosiotaan. Pellolta raaka-aineet eivät kuitenkaan aina löydä oikeaa tietä ravintoloille ja jatkojalostajille tai niitä ei tuoteta riittävästi huonosti tunnetun kysynnän takia.
 

KASVIPERÄISTEN RAAKA-AINEIDEN KYSYNTÄ JA TARJONTA EIVÄT KOHTAA RIITTÄVÄLLÄ TASOLLA.

Kasviperäisillä raaka-aineilla tarkoitetaan maatiloilla ja puutarhoissa kasvatettavia kasveja. Niitä käyttävät elintarvikeyritykset, joita ovat esimerkiksi jalostajat, ravintolat ja muut maatilat.Moni elintarvikeyritys suosisi lähellä tuotettuja raaka-aineita, mutta tieto niiden saatavuudesta on pullonkaula. Ostajat eivät tiedä kuka tuottaa ja myy. Myyjät puolestaan eivät tiedä kuka ostaisi.

Saadaanko helppokäyttöistä ratkaisua hyödyntävällä palvelulla kysyntä ja tarjonta kohtaamaan ja markkinat toimimaan läpinäkyvämmin?

AgroBioHack 2017 kokosi Seinäjoelle seitsemän tiimiä hakemaan uudistavia ja kasvua edistäviä digitaalisia ratkaisuja kasviperäisten raaka-ainemarkkinoiden edistämiseksi. Parhaille tulevaisuudenlupauksille hackatonissa jaettiin Elisa Oyj:n sponsoroimana 10 000 euron palkintorahaa.

Kahden päivän aikana OmaSp Stadionin Atria-loungessa saatiin toinen toistaan parempia konsepteja ja demoja aikaiseksi. Tiimien tuotokset eivät tehneet juryn työtä helpoksi. Jury päätyi lopulta jakamaan palkintorahan kahdelle tiimille. Voittajaksi ja 6 000 € shekin omistajaksi julistettiin Futuriot Oy ja toiseksi 4000 € rahapalkinnolla Avomaa.fi.

Futuriotin Jari Valli esitteli pilvipalveluaan tuottajien ja asiakkaiden (ravintolat yms) kohtaamiseen. Proto pyöri jo tyylikkäästi vahvuutenaan datan monipuolisen analysoinnin helppous ja mahdollisuus kuljetusten tehokkaaseen optimointiin.

Avomaa.fi-konseptissa ostaja voi varata oman peltopalstan tuottajalta. Käytännössä tuottaja viljelee esimerkiksi ravintoloitsijalle tilallaan ravintoloitsijan etukäteen varaamaa ja osittain maksettua tuotetta. Ravintoloitsija pystyy kertomaan millä palstallaan eri tuotteet on kasvatettu ja täten luotua ruoka-annoksilleen tarinalllista lisäarvoa. Avomaa.fi-tiimissä oli jäseninä Jaakko Koskenkorva (11latoa), Juha Haapamäki ja Valakia Interactivelta Petri Välimäki ja Olli Korpi.

Tapahtumapaikkana upea OmaSP Stadion Seinäjoella
Kansanedustaja, sekä maatalousyrittäjä Aki Ylinen toivottaa osallistujat tervetulleeksi Seinäjoelle
Elisan Harri Suokko toivottaa tiimeille onnea ja menestystä, sekä kertoo Elisan palveluista uusien startuppien tueksi
Tiimit työn touhussa innovoimassa agrobiotaloutta
Agrobiohackin voittajaksi nousi Futuriot
Toiseksi tuli tiimi Avomaa.fi
Voittajien on helppo hymyillä

Lipa-Betonin Hackathonissa mukana

miksei
observis
elisa logo 2
Into punainen rgb 27
 
vipuvoimaa eulta